Ontwerp van Erik Dijk aan kop!

Wil jij weten wie vlag 4 ontworpen heeft? Check: Erik Dijk

Woonachtig in Nijverdal met mijn lieve vrouw en twee prachtige dochters van 11 en 13. Met meer dan 25 jaar ervaring als grafisch vormgever, werk ik tegenwoordig met veel plezier als visual designer bij Voortman Steel Machinery in Rijssen. In mijn vrije tijd probeer ik de nodige tijd te besteden aan wandelen of lezen en doe ik als freelancer enkele opdrachten op gebied van grafische vormgeving (op een laag pitje).

Ik vond het ontwerpen van een vlag een mooie uitdaging, iets wat ik nog niet vaak om handen heb gehad. De uitdaging in het ontwerpen van een vlag voor Salland ligt in het vangen van de juiste, algemene kenmerken in een abstracte weergave. Om zo de Sallanders te verbinden. Want wat is nou eigenlijk dé Sallander? Die gemene deler bestaat niet, ieder is en voelt zich weer op een andere manier Sallander. Maar een herkenbare vlag kan het gevoel van Sallander zijn, versterken: een symbool waar de Sallander trots op is en waar men zich door vertegenwoordigd voelt. Een verbindende factor dus. Een vlag die officiële functie vervult bij bv een gemeentehuis, maar ook toegankelijk is als welkomstvlag bij bv een Sallandse camping of een festival.

En voor alle creatieven en niet-creatieven heb in nog een mooie quote: “Stop niet voordat je trots bent op wat je maakt!”